به تعویق انداختن کارها ، راهنمای گامبهگام برای اینکه ترک این عادت ( قسمت اول )

به تعویق انداختن، مشکلی است که تقریبا همه ما با آن روبهرو شدهایم و برای بعضیها تبدیل به یک عادت شده است. در این مقاله، توضیح میدهیم که چطور میتوانید اقداماتی انجام دهید تا دیگر کارهایتان به تعویق نیفتد.اگر کارهای زیادی برای انجام دادن دارید، اغلب سرتان خیلی شلوغ است و درگیر به پایان رساندن یک پروژه و رفتن سراغ پروژه بعدی هستید. مطالعات نشان میدهند که ۲۰ درصد افراد بزرگسال، با تظاهر به حواسپرتی از انجام بعضی از کارهایشان طفره میروند. بقیه افراد چطور؟ آنها برای اینکه کارهایشان عقب نیفتد چکار میکنند؟ اولازهمه، باید بدانید که تأخیر و به تعویق انداختن چگونه اتفاق میافتد.
تعویق یعنی چه؟
پیرس استیل، نویسنده کتاب معادلهی تعویق میگوید:
چگونه به تعویق انداختن کارها را متوقف کنید و شروع به انجام کارها کنید، چنین تعریفی دارد: ” به تعویق انداختن یعنی تأخیر در انجام کاری بهصورت اختیاری که میدانید عقب افتادنش به ضررتان است”
به عبارتدیگر وقتی شما کاری را به تعویق میاندازید یعنی ترجیح میدهید بهجای آن کاری که دوست دارید را انجام دهید. نتیجه آن میشود که کارهای مهمتان به زمان دیگری موکول میشود.
چرا ترک عادت به تعویق انداختن کارها مشکل است؟
دکتر روی بامی ستر، روانشناس دانشگاه ایالت فلوریدا، به این نکته پی برد که خودکنترلی و خودداری در انسان، درست مثل ماهیچهها، میتواند خسته و ضعیف شود. وقتی این توانایی در انسان تضعیف شود، تمایل دارد کارهایی که بیشتر دوست دارد انجام دهد و کارهای دیگر را عقب بیندازد. در واقع به تعویق انداختن یک استراتژی برای طفره رفتن است و ترک این عادت بسیار مشکل است. چراکه نبردی است علیه دشمن طبیعی انسان یعنی ضعف.
راهنمای گامبهگام برای متوقف کردن تعویق در کارها
با اینکه طبیعت انسان به گونه ایست که همیشه دوست دارد سریع به نتیجه برسد و کارهای دیگر را به تعویق بیندازد در اینجا یک راهنمای گامبهگام آوردیم تا بر اساس آن بتوانید این عادت را ترک کنید. ابتدا دلایلتان برای تعویق انداختن کارها را شناسایی کنید. این مرحله برای حل مشکلتان بسیار ضروری است. در ادامه این قسمت دستهبندی افرادی که کارهایشان را به تعویق میاندازند، مشخص میشود.
افراد کمالگرا
افراد کمالگرا میخواهند همیشه عالی باشند اما این تمایل باعث میشود که از ظاهر شدن نقصهایشان نگران باشند. به همین دلیل چون همیشه به دنبال این هستند که کارها را کامل و عالی انجام دهند، مرتبا در کامل کردن کارها شکست میخورند. از دیدگاه یک فرد کمالگرا، کارها هیچوقت بهاندازهی کافی عالی انجام نمیشوند، پس هرگز نمیتوانند یک کار را کامل کنند. این افراد بهجای به پایان رساندن یک پروژه، درگیر حذف کردنها، اضافه کردنها و ویرایشهای بیپایان هستند.
فردی که از روبهرو شدن با واقعیت فرار میکند
چنین افرادی همیشه ترجیح میدهند در عالم رؤیا باشند و به این طریق تن به انجام کارهای واقعی و استرس و فشار نمیدهند. رؤیاپردازی باعث میشود که این افراد در ذهنشان احساس موفقیت کاذب داشته باشند و بنابراین هرگز کارها را در حالت واقعی انجام نمیدهند.